Oldsbergs telefonsvarare

Tufft. Eller ja, det hade ju varit sjukt mycket roligare om han svarat.
Det går bra på jobb nu. Det är skoj. Och nedräkningen tills jag får lägenheten har börjat. Så efter nästa vecka är alla glada vänner välkomna att hälsa på. Det är bara att ta tåget eller bussen upp. Flyga går också, men det är inte så bra för miljön. Om det är något annat än öl eller te ni dricker så måste ni slå en signal innan så jag hinner köpa hem, alternativ ta med eget.
Har varit ute i skogen med syster o co, men tyvärr träffade vi ingen björn. Han har varit och lämnat lite spår efter sig precis här i närheten, så chansen att få träffa honom finns faktiskt. Man får väl dock gå aningen tystare än vi gjorde. Hade varit riktigt najs att se en vild en. Men än så länge får jag nöja mig med rådjuren som äter på den nysådda gräsmattan.
Läser Jack Londons The Road. Jag vill också luffa.


Perhaps the greatest charm of tramp-life is the absence of monotony. In Hobo Land the face of life is protean - an everchanging phantasmagoria, where the impossible happens and the unexpected jumps out of the bushes at every turn of the road.
 -J. London -


Sunday

Har nu, efter nästan två månaders vistelse i Härnösand, provat utelivet. Jämfört med Helsingborgs uteställen var det väl inte mycket att hänga i julgranen. Men å andra sidan så skulle det kunna vara betydligt "sämre" än så här. Man skulle t.ex. kunna bo i Vingåker.

Jobbet går hyfsat. Vi får glass när vi varit duktiga, och det har vi varit två gånger redan. -Vad är vi?! -Säljkraft! -Vad vill vi?! -Sälja! Ja... På något sätt känns det som att det är ett rollspel jag går in i när jag kliver innanför dörren på jobb om dagarna. Det är ju inte riktigt min grej det här med att sälja, en av grundstenarna i kapitalismen. Men drivkraften har jag. Men det är ju för att det just är så roligt att göra något så här annorlunda och främmande. Nåja... Ett hyreskontrakt har jag fått tag på nu också. Flyttar in i egen lägenhet den 1:a oktober. Snart BOR jag i Härnösand!

Baren i Thailand. Om det någonsin blir av kompis så är jag den förste att skicka in en jobbansökan. Lön vill jag inte ha i form av cash. Mat, husrum och några ransoner öl räcker. Det hade varit sjukt roligt.


På en monark upp för backen.

"Tack för att du väljer Telia, ha en fortsatt trevlig dag."
Sjukt mycket man pratar i telefon nu för tiden då. Men nu är det helg. Det är ganska skönt att cykla "hem" i mörkret från jobb om kvällarna. Ett eget hem har jag inte än, men jag börjar se ljuset i tunneln. Katterna sjöng för mig ikväll när jag kämpade mig upp för backen, eller de kanske mer skrek, och inte åt mig, snarare varandra. Syrran bor ju typ längst bort och längst upp på värsta berget här. Själv hoppas jag på en lägenhet "nere" i stan. Det är väl i och för sig inte fel att man tvingas röra sig lite nu när man har ett stillasittande jobb.

Det ska tydligen bara finnas ETT Burger King här i "närheten". Och det är i Övik...
Nåja, jag är ändå sjukt nöjd med att ha lämnat skåne för ett tag. Ni borde prova det nån gång.

If you want something in life just reach out and grab it.



13:00-21:00

Jag jobbar igen. Fick fler timmar, nästan innan jag han sätta foten innanför dörren, redan första dagen. Nu gäller det att hitta en billig lägenhet så är "allt det tråkiga" klart för den närmsta framtiden. Egentligen är det väl inte rätt att säga att jobbet är tråkigt, än. Just nu är det roligt, för det är något jag inte jobbat med tidigare. Och jag lär inte ha tråkigt i lägenheten heller har jag en känsla av. Men jobb och tak över huvet är två "måsten" just nu. Och när saker är "måsten" är det inte riktigt lika gött som det skulle kunna vara. Men jag ligger ändå på minst en åtta på må-bra-skalan. Jag hoppas innerligt att jag kan leva utan dessa två "måsten" igen några månader inom några år. Nå... jag och mina drömmar.


RSS 2.0