Upp eller ner?

Jag är väl inte känd bland mina vänner som "Killen-med-koll-på-läget". Men tre månader är för lång tid att vara ute och promenera utan att tänka lite på vart jag jag ska gå och vilken utrustning jag kan behöva. Och när det gäller grejer jag ska ha med mig så var min första tanke att jag skulle köpa ny och lättare ryggsäck och ett par nya, inte så höga, kängor. Men min andra tanke var att jag helt skulle låta bli att köpa något. Att bara använda det jag redan har innanför dörren. Just nu väger vågskålen över på budgetvarianten. Med undantaget att jag ska köpa ett par nya skor, dock inga kängor.
Om man ska lyssna på folk som gett sina åsikter i de forum där jag frågat om tips, så är min packning för tung. "En packning på 10kg kommer vara ett hinder." Jag vet inte om jag riktigt tror på det, men jag försöker slimma packningen så långt jag tror det är möjligt utan att köpa en massa dyra prylar bara för att tjäna några hundra gram. Jag tycker det är lite komiskt när man läser om folk som räknar upp att de sparat 100g här och 150g där. Men vem vet... Jag kanske förstår vad de menar när jag väl kommit iväg på min vandring.

Jag funderar fortfarande på om jag ska gå norr till söder eller tvärtom. Det är tydligen snö där uppe i juni, vilket för mig var en överraskning. Märkligt så lite man kan veta om sitt eget land. Min tanke var ju inte att behöva använda skidor. Men det lär bli jobbigt utan, om jag bestämmer mig för att börja vid röset. Fördelen med att istället börja söderifrån är att jag kan ta mig hem för att vara med på den traditionella midsommarfesten och sedan ta mig tillbaka och fortsätta där jag slutade. Nakdelen är att det är jobbigare att ta sig hem från Treriksröset än från Smygehuk.
Får väl fundera vidare...

RSS 2.0