Planer, planer, planer

Skorna har kommit, batterierna är laddade, maten shoppad och packningen packad. Imorgon: Rössjön/Västersjön. Nä, tyvärr. Jag är sjuk. Tyck synd om mig. Men jag hade nog inte gett mig av imorn även om jag varit frisk. Det känns som att jag borde lägga ner så mycket tid som möjligt på plugget, speciellt nu när det verkar som att jag hittat kurser som jag verkligen, verkligen gillar. Geografilärare är den nya framtidsplanen. Men om man känner mig väl så vet man att mina planer ändras lika ofta som en surikatmamma föder ungar.
Har lite problem med planerandet av sommarens långvandring. Att eventuellt strunta helt i att "gå genom Sverige" och bara bege mig ut, helt utan mål och krav. Promenera tills det är dags att plugga igen helt enkelt. Och då var tanken att jag skulle börja gå från Dalarna, direkt efter exkursionen, till min kära syster som jag saknar så mycket. Vilket innebär att jag kommer missa vårlägret med mina scoutvänner.
Stundens andra alternativ är att jag faktiskt går genom hela Sverige. Fast söderifrån. Eftersom jag i det fallet kanske kan få sällskap av en cool, cool kille. Det hade bara kunnat gå bra.

Whaling and dealing

Har läst en del det senaste halvåret och även om en stor del av "Den glada vetenskapen" är ganska tråkig så har han lyckats få med ett par strålande satser;
"...dessa sparsmakade och svårtillfredsställda som inte nöjer sig ens med en riklig vinning om inte arbetet självt är den högsta vinningen. Till detta sällsynta släkte hör konstnärer och kontemplativt lagda av alla slag, men också den kategori av sysslolösa som tillbringar sitt liv på jakt, resor eller med kärleksaffärer och äventyr." 

Friedrich Nietzsche - Den glada vetenskapen.

Keine Kühlschrank?

Bästa julklappen: plåster och tejp till fötterna.
Funderar lite på det här med långvandringen. Det innebär ju att jag i princip kommer vara utan det vi annars tar för självklara saker. T.ex kylskåp, rinnande vatten, elektricitet m.m. Jag säger "i princip" eftersom jag faktiskt kommer använda mig av det när jag stannar till på vandrarhem. Men alltså. Om jag nu klarar mig utan i ca tre månader. Varför skulle jag inte kunna klara mig utan det nu? Jag ska nog göra så, att när maten är slut i kyl och frys så stänger jag helt enkelt av dem. Det blir en spännande början. Elektriciteten vill jag nog inte stänga av helt än... Om jag gör det så är ju alternativen att gå ut på gården för att grilla om jag vill ha kött... Eller kanske starta en brasa i lägenheten. Nä, elen får vara kvar.
Det blir nog en promenad på Söderåsen så fort jag fått mina skor. Jag beställde ett par, fick dem hemskickade och drog sönder dem när jag skulle spänna snörena. Så de fick skickas tillbaks igen. Men men... Två, tre, kanske fyra dagar blir det. Vi får se, vi får se.


RSS 2.0