minor setback

Eller ja... man kan ju välja att se på det som att jag först tog en testrunda. Jag är alltså himma igen. Främst av anledningen att jag behöver ändra en del i packningen. Så jag stannar här några dagar innan jag åker ner till Smygehuk på onsdag och börjar gå "på riktigt".
Nu ser jag också att bilderna jag skickat från mobilen inte kommit upp här på bloggen som de ska. Får kolla upp det där. Så jag drar en sammanfattning.
Under dagarna som gått har jag:
...väckts av rådjur. Härlig känsla att ligga i en liten skogsglänta och iakta ett frukostintagande rådjur bara ett par meter bort. Hon verkade inte alls störas av mig och stack inte förrän hanen brölade inne i skogen.
...plockat fem fästingar. Ja, två av dem kom inte ut hela så det blev lite operation med kniven. Men jag tror att jag kommer vara expert inom området när sommaren väl är slut.
...spanat efter en hund. En jakthund hade tyvärr irrat bort sig. Matte stannade och frågade om jag sett den men det hade jag ju inte. Inge skoj när djuren försvinner på det viset. Hoppas han kom hem i alla fall.
...lunchat med en älg. Satt i en skogsdunge vid vägen och trodde jag skulle få besök av en människa när jag hörde det knaka till ordentligt lite längre bort. Men nä. Det var en förvirrad älg. När det inte finns så mycket skog runt omkring är man glad att man hittar en skogsdunge som denna, tänkte både jag och älgen. Men när han såg mig visste han inte riktigt vad han skulle göra. Till sist verkade det som att trafiken blev för tung på vägen intill och han bestämde sig för att rusa därifrån. Hade han kommit lite närmre istället hade jag kunnat bjuda på ett äpple.
...kastat ut miljontals sniglar från vindskyddet. En morgon slängde jag ut totalt TOLV äckliga sniglar. Jag är djurvän. Jag gillar ormar, grodor, hästar, spindlar och getingar. Men sniglar är djävulens hantlangare. Ush säger jag bara. Ush!

Peace!

Take care.

Om mindre än en vecka åker jag till sonnarp på scoutläger och när det slutar börjar min sommarlånga vandring. Tanken, för er som missat det, är att jag ska gå ner till Smygehuk och sen vandra upp till Treriksröset. Men precis som det har varit i hela mitt liv så är det inte alls säkert att det blir som planerat. Oavsett vart fötterna bär mig så har jag ett mål som är ristat i sten: Jag ska ta mig till Härnösand och min, till världen nykomna, systerson.
Kontakt med mig i sommar? Det blir svårt. Skicka inte sms, det är inte säkert att de finns kvar i etern när jag väl slår på telefonen. Kommentarer här på bloggen eller mail funkar men vänta er inga snabba svar. Det finns ont om internetcaféer i skogen, men väl i städerna jag besöker då och då.

Anledningen till att jag ska vandra i sommar:
Egentligen har sträckan Smygehuk-Treriksröset funnits i tankarna länge. Men det var nog i höstas jag bestämde mig för att jag ville gå på en "riktig" hajk och inte bara hänga med de vanliga uppstyrda scouthajkerna med lek och aktiviteter var och varannan kilometer. Med en gnutta inspiration från Into the wild blev till sist beslutet att vara iväg några månader och hålla mig borta, åtminstone en del, från samhällets trygga (jobbiga, irriterande och rutinfyllda) tillvaro. Och jag hoppas kunna känna, om inte total obundenhet, så åtminstone en liten del av det jag definierar som frihet. Jag hoppas också att det inte visar sig att ni får rätt, ni som tycker jag är dum i huvet för att jag gör detta. Första reaktionen hos en del har varit, om än inte uttalat (även om ni lika gärna kunde sagt det rakt ut eftersom er åsikt lyser starkare än femton byggarbetslampor) att jag istället borde göra något vettigt, typ jobba. Om ni har rätt i att det enda som funkar är att leva ett tråkigt inrutat jobb-liv hela, hela tiden vet jag inte vad jag gör.

Jag önskar er alla en underbar sommar, även de vänner jag missar att prata med i sommar... Jag älskar er lika mycket fast jag inte ringer.

Något för er att läsa i sommar vänner: Plan B 3.0, kort version, längre sammandrag eller hela boken. Det är gratis (och på svenska). Om ni läser den så tar jag med mig och läser Cradle to cradle, så kan vi diskutera miljöfrågor när jag kommer tillbaka.

RSS 2.0