Changing the subject

Det kommer en kille och kollar på lägenheten idag. Spännande... inte lång tid kvar nu. Majsen är inte genmodifierad så jag ska nog smyga in den i morsans trädgård. Tror att jag ska ta med mig en lök istället för kiwiplantan. Använd Lastfm.se. Varför hör vi inte mer från de forskare som säger att människan inte har med klimatförändringarna att göra? Ska klippa och raka mig snart. Fick "I värsta fall" av syster... Klockren namnsdagspresent, hon är lätt bäst på att plocka ut klappar och presenter. Börjar antagligen gå efter vårlägret. Min kära mor har sytt om mina favoritshorts så jag kan få på mig dem igen. Läs boken, se filmen och lyssna på soundtracket "Into the wild". Snälla, ha fest på min begravning. Min kudde luktar gott. Har inte varit på akuten på länge. Earth hour imorn för er som känner för det. Det småregnar... undrar hur mycket nederbörd vi får i sommar. Grönt är fortfarande färgen jag gillar mest. Peace!



You think you have to want
more than you need
until you have it all you won't be free
Eddie Vedder - Society


Sockermajs

Såg "The day the earth stood still" för ett gäng dagar sedan. Den är varken den bästa eller sämsta film jag sett. Men jag började fundera på om det kanske ändå inte är enda sättet för oss att överleva. Ett så pass stort hot kanske, kanske skulle få oss att göra en ärlig ansträngning. När det så uppenbart visar sig att  det är i just den stunden vi går under om vi inte ändrar oss, att det är vår generation det handlar om och att vi inte kan skjuta upp ansvaret på våra barn och barnbarn. Nåja...

Lämnat kassar på Ria, slängt lite och börjat sortera ut det jag tror jag vill ha kvar. Jag tror inte det bli mer än två, kanske tre bananlådor. Det känns så sjukt bra att rensningen har börjat. Känns så onödigt att sitta på en massa grejer som man inte använder... Och jag har ändå betydligt färre saker än många andra jag känner. Nä kompis... prova att slänga ut dina kläder. Du kan ju börja med hälften i alla fall, det finns andra som behöver dem mer än du. It's freaking liberating my friend!!!

Inget hem.

Jag har sagt upp min lägenhet. Någon som vill köpa en soffa? Ja, jag sitter och funderar på vad jag egentligen ska ha kvar mer än det som ska ner i ryggsäcken i sommar. Det blir nog i princip bara ett par böcker, en jacka och gamla foton. Får börja fota och lägga ut på blocket imorn. Det blir kanske "Man ska inte äga mer än man orkar bära" någon gång i framtiden. Nä, det är väl inte så troligt.

Funderar lite på vad jag kommer sakna när jag är ute i sommar. Något "jag-längtar-hem" lär det inte bli eftersom jag aldrig riktigt känt att jag haft någon direkt plats med rötter på. Fick frågan för ett par år sedan om jag inte tyckte det var jobbigt att flytta hela tiden. Men det tycker jag inte och har aldrig tyckt. Jag har ju, trots att jag flyttat snart mer än tio gånger, alltid bott inom ett sådant område att jag inte behövt byta skola mer än en gång på grund av flyttandet.
Så jag lär nog snarare sakna folk än ett hem.
Som Pumba sa (eller var det Timon?): Hemma är där jag sist satte mig!

RSS 2.0