...for those who are friends.

Har varit "hemma", i skåne, nästan en vecka nu. Packat. Träffat vänner. Under sommaren har jag ju inte träffat överdrivet många av dem. Jag trodde att saknaden av dem skulle bli en av de jobbigaste sakerna under promenaden, men det har inte alls varit jobbigt. Jag kände mig aldrig ensam eftersom jag visste att de inte försvunnit någonstans. Nu är det dock jag som, kanske inte direkt försvinner, men flyttar långt bort. Och det slog mig i helgen att det faktiskt blir ganska sällan jag kommer träffa dem nu. Men vågskålen väger ändå över betydligt så det är inte ens att fundera på att avbryta flytten.

Nu sticker jag, men en fet puss, innan jag går, till er som gjort veckan i skåne sjukt najs med gin o tonic, te, öl, 25-års fest, kolonilottsinspektion, casinobesök och fiske. Love you all!

A farewell is necessary before we can meet again,
and meeting again, after moments or a lifetime is certain for those who are friends.
- George Sanders -

Lång väg hem

Hoppas kunna bidra med en pinne till Härnösands befolkningsstatistik. Innan sommaren hade jag mer eller mindre seriösa funderingar då och då på att flytta upp hit. Men nu är det precis det jag gör. Eller jag försöker i alla fall... söker arbete för att kunna skaffa lägenhet här. Det hade varit riktigt najs att kunna bo i närheten av den syster som man inte träffat särskillt ofta de senaste... vad är det? nästan 10 år? Hoppas på att allt ska lösa sig så snabbt som möjligt så jag inte ska behöva störa husefriden här så länge till. Så fort jag fått tag på en anställning blir det till att jaga fatt på en lägenhet. Och jag är inte så kräsen. Så länge vatten och avlopp fungerar och det inte kostar för mycket så har jag en känsla av att jag kommer trivas som fisken i vattnet.

Fick en fråga igår: Var ser du sig själv om två år?
Och om jag funderar på det lite... Så blir jag mer och mer sugen på att åka över till staterna och vandra Pacific Crest Trail. Men jag kommer INTE göra den vandringen ensam. Så om du känner någon som är intresserad så säg till.
Eller så kanske man skulle ge sig ut på de svenska vägarna igen? Eller kanske bara fortsätta jobba så jag får råd till jorden-runt-resan någon gång? Skaffa den där kajaken och paddla hela sommaren?
Mmm... Två år är alldeles för långt fram för att jag ska kunna klara av att planera. Jag som knappt planerar morgondagen i vanliga fall. Nä, jag säger som jag brukar: Vi får se.

Boktips: Lång väg hem


norrlänningwannabe

Ja, det blev då ingen långtur på Högakustenleden. Ett par dagar bara innan jag insåg att jag nog har gått tillräckligt denna sommaren, i alla fall ensam. Även om leden var riktigt najs och utsikten från torrdasset uppe på Valkallen är tusen gånger schysstare än jag sett från någon villa, så blev det tråkigt på något sätt... Vet inte riktigt varför. Sen är det ju smidigt att vara tillgänglig vid telefonen om någon skulle ringa om jobb nu när man sökt en massa.
Och på tal om det... om det nu skulle vara så att jag, rent hypotetiskt, skulle ha en arbetsintervju i dagarna så får ni hålla tummarna. Om ni tycker om mig, så för min skull. Om ni inte tycker om mig, så för den sakens skull att jag kommer långt bort från er (förutsatt att ni kommer där jag kommer från).
Jag hann förresten aldrig testa min hängmatta eftersom jag sov i stuga på leden. Men jag kanske kan gå ut i skogen här utanför någon kväll? Nåja...

Don't jinx it...

Högakustenleden

Nu är det snart dags för vandring igen. Dock ingen überlång promenad denna gången, lite drygt en tiondel av vad jag gått i sommar bara. Jag har tänkt mig att vandra längs högakustenleden söderifrån. Skippar tältet denna gången och kör med hängmatta istället. Det har jag aldrig provat förr. Ja, jag har ju legat i en hängmatta... men inte på detta viset. Annars har jag inte så mycket koll på läget när det gäller leden. De borde ha en karta på turistbyrån men annars går det säkert utan också, leden är ju uppmärkt med färgklickar som på alla andra ställen.

Shoppade En kortfattad historik över nästan allting häromdagen och hoppas att Bryson har med lika mycket av sin humor i denna som han hade i A walk in the woods och att den inte gets lost in translation.

Ja, stänger snart av mobilen igen och promenerar ut i härlig norrlandsnatur. Ha det!


RSS 2.0