I'll be walkin' through Sweden mate!

The summer of -09 will be one for the books!
Jag har tänkt uppfylla en av drömmarna nästa sommar. Och eftersom mitt minne sviker mig alltför ofta och jag ibland har en tendens att vara lite förvirrad, så tänkte jag dokumentera så mycket som möjligt här.
Planen, som den ser ut just nu, är att jag ska ta mig upp till treriksröset med buss och tåg för att sen börja vandra söderut. Med en pressening att sova under and a smile on my face ska jag gå hela vägen ner till Smygehuk. Jag kan se det redan nu... när jag springer genom skogen, slänger av mig ryggsäcken i panik och hoppar upp i ett träd, jagad av största björnen i norrland. Eller när jag står i en korsning långt ute på landet, med pyttelite mat och vatten kvar i packningen och inte har en aning om jag ska ta höger eller vänster. Eller när jag ligger under presseningen, genomfrusen och blöt, i värsta stormen och förbannar den dagen jag bestämde mig för att vandra genom Sverige.
Känner ni hur roligt det är?
Kommer självklart att ta in på vandrarhem lite då och då när jag befinner mig i civiliserade områden. Även den bilden ser jag framför mig... när jag står i en varm dusch efter att ha sovit i skogen över en vecka. Ah... Najs... Tänkte ta och besöka några av norrlands kuststäder och nere vid Gävle viker jag av inåt land för att passera mellan våra två stora sjöar, över till västkusten och sedan ner till Sveriges sydligaste punkt.
Ska köpa en del saker som kan underlätta min promenad. En kompass, egentligen mest för att ha koll på var solen går upp och ner. Då har jag större chans att slå läger på ställen med schyssta fototillfällen. Ett myggnät att sova i, ja de säger att det finns snö i norrland på vintern och mygg på sommarn. Ett underställ i marino-ull, har hört från flera håll att det ska vara ett skitbra material så jag bara måste testa själv. Ju färre plagg jag har på mig dessto gladare är jag. Ett hopprep, om man inte tränar innan man ska gå två hundra mil så är det nog inte helt säkert att man klarar det.
Ja, detta är väl så långt jag har planerat hittils. Det kommer mer uppdateringar när sommaren närmar sig.

There is a pleasure in the pathless woods,
There is a rapture on the lonely shore,
There is society, where none intrudes,
By the deep sea, and music in its roar:
I love not man the less, but Nature more.

- Lord Byron

Peace!
(unless it's a class war)

RSS 2.0